donderdag 18 september 2014

Hoofdstuk 16-1: Er was eens een jongen in L.A...




Woensdag, 6 augustus 2014,
A.k.a: De Reis Richting San Francisco

Rond 09:30 in de ochtend stopte er een auto voor ons huisje om me mee te nemen op reis. De inzittenden van de auto hadden wat extra mensen nodig om te helpen deze reis te bekostigen en ik was de uitverkorene. Misschien hadden ze me ook uitgekozen omdat ik deze lui al enkele jaren ken, al sinds de middelbare school.

De reis begon met een lange tocht richting San Francisco, waarvan een groot deel bestond uit de PCH, de Pacific Coast Highway, een lange weg langs de westkust van Californië. De eerste tussenstop was bij Hearst Castle, of beter gezegd: bij het Visitor Center van Hearst Castle, waar we in de verte iets konden zien wat op een oud kasteel leek.


Na een snelle lunch en wat foto's zijn we verder gereden richting Elkhorn Slough, een flink natuurgebied vlak aan de kust in de buurt van San Francisco, waar we van plan waren om te gaan kayakken tussen de otters en zeeleeuwen die daar rondzwemmen. Helaas kwamen we wat later aan dan gepland en gingen ze binnen 30 minuten sluiten. De dame aan de balie kon ons wel nog een tip geven om naar een nabijgelegen plekje te gaan waar je ook otters een zeeleeuwen kon zien, en dat bleek een goede tip te zijn. In de verte zagen we af en toe ook nog een walvis even naar boven komen, helaas konden we hier geen goede foto van maken.


Nadat we bijna weggespoeld waren door de verraderlijke golven op dit strandje, zijn we doorgereden richting ons hotel in hartje San Francisco.

Donderdag, 7 augustus 2014,
A.k.a: De Dag Van Zeeleeuwen, Een Gevangenis En Het Exploratorium

Een goede morgen allemaal! Tijd om eens wat dingen te gaan doen in dit dorpje. Rond een uur of 11 zijn we eropuit gegaan, onderweg naar Pier 39, waar Mirjam graag wat zeeleeuwen wilde zien. Ik wilde haar er aan herinneren dat we die de dag daarvoor al heel wat hadden gezien, maar ik denk dat ze die informatie niet had aangekund. Uiteraard was het moeilijk druk op de pier, er liepen overal van die vervelende toeristen rond. Na een klein zoektochtje hadden we een paar beesten gevonden, en het lieftallige stelletje wilde er graag mee samen op de foto.


Na deze flinke wandeltocht over de pier hadden we wel wat honger gekregen, dus we hebben lunch gehaald bij een tent met een adelaar op de voorgevel (Freedom!). De broodjes waren iets groter dan verwacht...


Na de lunch moesten we enigszins haast maken naar de boot richting Alcatraz, want deze zou over een paar minuten vertrekken, en het liefst zouden wij er op willen zitten. We waren precies op tijd, mensen begonnen net aan boord te gaan op het moment dat we aankwamen. De boottocht was heerlijk, en bij aankomst op het welbekende eiland werd ons verteld dat we in feite vrij waren om rond te lopen. Er zouden een aantal tours gegeven worden, maar die leken ons niet heel interessant. We hadden wel gehoord van een zogenaamde audio-tour, waarbij je een soort walkman om je nek hebt hangen die je allerlei leuke feitjes vertelt.

Deze audio-tour leidde ons rond het grootste deel van de gevangenis en vertelde allerlei verhalen over verschillende ontsnappingspogingen. Aan het einde van de tour kwamen we bij de vuurtoren van Alcatraz waar we een mooi uitzicht over San Francisco hadden.


Toen we waren uitgekeken op dit eilandje zijn we met de boot terug gevaren en zijn we richting het Exploratorium gelopen, waar op deze avond een speciale tentoonstelling zou plaatsvinden. Het Exploratorium is een wetenschapsmuseum, vergelijkbaar met het Science Center NEMO in Amsterdam, maar dan een stuk groter en uitgebreider. De tentoonstelling was nog niet geopend toen we aankwamen, dus zijn we naar een restaurantje om de hoek gegaan om even wat te drinken en om bij te komen van het vele loopwerk.

Gewoonlijk zouden we $15 per persoon moeten betalen om bij het Exploratorium naar binnen te komen, maar blijkbaar was het restaurant dat we hadden uitgezocht direct verbonden met de grote tentoonstellingsruimte van het Exploratorium, dus zonder dat we het wisten waren we al binnen. Hier waren honderden verschillende wetenschappelijke 'experimentjes' te doen en te bekijken, verspreid over 6 grote hallen met ieder zijn eigen thema. We waren allemaal iets te druk bezig om veel foto's te nemen, maar om het goed te maken hebben we hier een Folmer met een soort sound-inverter.


Na een uur of twee hadden we het merendeel van de tentoonstelling wel gezien en zijn we door de hoofdingang naar buiten gelopen, waar we al snel een mooi uitzicht over de verlichte San Francisco Bridge konden zien.



Vrijdag, 8 augustus 2014,
A.k.a: De Dag Van De Sigarentoren, Lombard Street en Scarlett Johansson

Toen we op Pier 39 rondliepen zagen we in de verte een soort sigarentoren uitsteken die er wel interessant uitzag. Na wat onderzoek kwamen we erachter dat dit de Coit Tower was. Deze wilden we wel eens bezoeken, dus dat zouden we vandaag gaan doen. Echter niemand had ons verteld dat deze toren zo hoog was! Voordat we uberhaupt bij de voet van de toren konden komen moesten we al een groot aantal treden omhoog lopen om op de heuvel te komen waar de toren op stond.



Nadat enkele dappere mensen de Coit Tower beklommen hadden zijn we richting Lombard Street gelopen, de kronkelweg die ik in mijn vorige blog ook al had beschreven.


De bekende San Francisco Cable Car moesten we ook even proberen, deze keer vonden we het wel ons geld waard. Bij een willekeurige kruising zijn we gewoon opgestapt zodat we niet in een lange toeristenrij hoefden te wachten. De chauffeur was ook nog aardig genoeg om uit te leggen hoe dat ding nou eigenlijk werkte.


's Avonds hadden Arjen en Mirjam plannen om een oude vriend te gaan bezoeken, dus hadden Paul, Folmer en ik ons voorgenomen om naar de bioscoop te gaan. Hier hebben we de film Lucy gezien, met Scarlett Johansson in de hoofdrol als supermens, dat is altijd leuk om te zien.



Zaterdag, 9 augustus 2014,
A.k.a: De Dag Van De Brug, Het Park en De Homo

"Weet je, die grote brug van San Francisco, waar we al een nachtfoto van hadden gemaakt, zouden we die niet eens van dichtbij gaan bekijken?" Wat een goed idee! Het was weliswaar een iets somberdere dag dan je over het algemeen van Californië zou verwachten, maar dat mocht de pret niet drukken.


In de buurt van de Golden Gate Bridge zat ook een park, genaamd het Golden Gate Park (zo origineel!), waar we ook eens een kijkje wilden nemen. Helaas was er op dat moment een of ander festival bezig in het park, dus we konden niet al te ver komen.


De vriend die Arjen en Mirjam de vorige avond hadden bezocht was blijkbaar vandaag jarig en hij zou met een paar mensen samenkomen om gezellig wat te eten, en wij waren met z'n allen ook uitgenodigd. Deze vriend was een redelijk excentrieke kerel, en daarnaast een trotse homo; de plaats die hij had uitgezocht om te eten bevond zich dan ook in het 'gay district' van San Francisco. Aan het eind van de avond moest hij ook nog even het pakje laten zien die hij had uitgezocht om die avond hard in te party'en. We hebben geen foto's gemaakt van deze outfit, want ik weet niet zeker of die geschikt zouden zijn voor dit publiek. Ik denk dat ik genoeg zeg dat we bezorgd waren dat bepaalde lichaamsdelen zichtbaar zouden kunnen worden bij genoeg beweging.


woensdag 3 september 2014

Hoofdstuk 15: SF = Super Fun / Sweet Friends / Simply Fantastic




Donderdag, 17 juli 2014,



Ik had het eerder al over de Hollywood Bowl, een evenement in de buurt van Hollywood waar 3 maanden lang iedere avond een optreden plaatsvindt. Op deze donderdag zou een pianist genaamd Yuja Wang daar spelen, waar een van de stagiaires graag naartoe wilde. Piano-muziek kan ik wel waarderen, dus ik wilde wel meegaan. Op een gegeven moment hoorde een paar andere stagiaires dat we naar dat optreden wilden, en zij waren ook wel geïnteresseerd. Een paar anderen wilden ook wel mee, en uiteindelijk zijn we met 10 man naar het concert gegaan. Iedereen had wat te eten of te drinken meegenomen wat daar lekker opgepeuzeld kon worden. De flessen wijn die ik had meegenomen gingen wel erg snel op, mede dankzij een kleine dame. In de bus terug kwam een deel van die wijn weer tevoorschijn.


Maandag, 21 juli 2014,

In de week hiervoor ben ik druk bezig geweest om de laatste dingetjes klaar te krijgen om mijn experimentje uit te voeren (Zie mijn andere blog voor details), en deze week zou ik een aantal willekeurige personen langs ICT laten komen om mijn experiment uit te voeren. De participanten zouden ieder wat geld krijgen, maar dat geld was nog niet binnengekomen. Gelukkig was iemand bereid om wat geld voor te schieten. In totaal heb ik iets meer dan $1000 uit mogen geven deze week.



Twee weken geleden had ik een vriendin geholpen met het kopen van een auto (2015 Honda Fit), met andere woorden: Ik zat erbij en ik keek hoe ze 2 uur lang bezig was met papierwerk invullen. Toen alles klaar was en ze eindelijk weg mocht rijden, grapte ik al dat we direct naar San Francisco moesten gaan, maar blijkbaar wilde ze graag de dag daarna weer werken ofzo.


Zaterdag, 26 juli 2014,

Dit weekend was wel goedgekeurd voor San Francisco! Samen met twee andere dames zijn we in de Honda gesprongen om op reis te gaan naar het verre Noorden. De eerste avond hebben we overnacht in een motel in Sunnyvale, in de buurt van San Jose, waar een van de dames wat vrienden wilde bezoeken de volgende dag. Terwijl deze dame weg was zijn we een beetje rondgelopen/-gereden, en op een gegeven moment zagen we een fancy kledingwinkel met mooie jurken, die natuurlijk aangepast moesten worden.



Later in de middag toen we allemaal weer bij elkaar waren zijn we doorgereden naar onze volgende slaapplaats in Oakland, dat ligt vlakbij San Francisco. Van al dat jurk-shoppen waren de dames erg moe geworden, geloof ik...


We hadden niet al te veel tijd meer, nog ongeveer 24 uur voordat we terug moesten rijden, dus we hebben snel een planning gemaakt van de belangrijke dingen die we nog wilden doen/zien in SF: Hawk Hill, Lombard Street, Downtown, Chinatown, Cable cars, Pier 39, Golden Gate Park. Alright, let's go!

Hawk Hill is een uitkijkpunt ten noorden van San Francisco waar je mooi uitzicht hebt over de Golden Gate Bridge en een deel van de binnenstad van SF. Helaas is het vaak erg mistig daar, zoals ook op deze dag. Echter zagen we vanuit een van de uitkijkpunten een oude militaire bunker in de verte, waar we even naartoe wilden klimmen.


Lombard Street staat bekend vanwege zijn hoge uitkijkpunt over de binnenstad en hele kromme weg naar beneden. Eigenlijk waren we hier per ongeluk op uit gekomen terwijl we op zoek waren naar een parkeerplek, die overigens extreem moeilijk is om te vinden hier.  


Na veel zoekwerk hadden we een plekje gevonden waar we onze auto een paar uur konden neerzetten, voor slechts $20! Maar nu konden we wel door de binnenstad heen lopen, en een hapje voedsel pakken, want inmiddels hadden we flink wat honger opgebouwd.



Zondag, 27 juli 2014,

De rest van de gemaakte planning zou vandaag uitgevoerd worden, dus rond een uur of 10 waren we allemaal wakker en klaar om terug de stad in te gaan. Ons uitzicht vanuit het huisje was best wel indrukwekkend, dus daar moest ik even een fotootje van maken.


De Cable Cars in SF zijn wereldberoemd, maar helaas zorgt dat er ook voor dat er extreem lange rijen staan bij de instaphaltes, vol met gekke toeristen. Uiteindelijk vonden we het niet zo belangrijk om met een cable car naar de pier te gaan, dus hebben we een normale bus gepakt. Toen we daar aankwamen zagen we echter een lege cable car daar staan waar toeristen een foto van konden nemen, dus dat hebben we ook maar even gedaan.



De Piers zelf waren heel erg druk, maar er was niet veel te zien naast talloze winkels en boten. Op de beroemde Pier 39 hebben we geen zeeleeuwen gezien. We hadden niet al te veel tijd meer, dus we zijn snel teruggelopen richting de bushalte. Onderweg moest ik deze foto nog even nemen, dit is vast een of andere vorm van kunst.



Ten slotte zijn we langs Golden Gate Park geweest, wat in feite een groot park is met allerlei activiteiten. Iedere zondag is het blijkbaar rollerskate-dag, want op een gegeven moment zagen we een pleintje vol met mensen die aan het dansen waren op rollerskates. Mijn telefoon was helaas leeg, gelukkig waren er mensen die beter voorbereid waren dan ik.


Na even snel wat gegeten te hebben zijn we rond 7 uur begonnen aan de lange terugtocht naar huis, waar we rond 2 uur 's nachts helemaal uitgeput pas aankwamen. Het was een flink eind rijden in haar nieuwe autootje, maar het was een geweldige ervaring, en dankzij deze trip kon ik een paar tips geven voor de roadtrip die ik een week later zou doen.


Next up: