woensdag 9 juli 2014

Hoofdstuk 10: 8.15484548538


Dinsdag, 10 juni 2014,

Ze zeggen dat er veel dingen kunnen veranderen en gebeuren in een week tijd, maar na de Blizzard tour was ik nog steeds fan van videogames! Gelukkig maar, want deze week was de Electronic Entertainment Expo in Los Angeles, beter bekend als E3. Dat is een gigantische conventie over videogames, maar deze conventie is alleen bedoeld voor media en game bedrijven. Zelfs als we mensen wisten te overtuigen dat we tot een van deze groepen behoorden, moest er nog steeds een hoofdprijs van $995 USD betaald worden om naar binnen te mogen lopen. Desalwelteplus, dat betekent niet dat er niks te doen is voor een stelletje arme studenten, want een van de stagiaires genaamd Diego had een evenement gevonden wat georganiseerd werd door NVIDIA. (Ik schrijf dit niet in hoofdletters omdat ik enthousiast ben over de naam, maar omdat het bedrijf vindt dat het in hoofdletters geschreven moet worden)

We hadden niet echt een idee wat we van dit NVIDIA evenement konden verwachten, maar het was gratis, dus hebben we ons daarvoor ingeschreven met een klein groepje van 7 man & 1 vrouw. Van dit groepje was Diego helaas de enige die een auto ter beschikking had, dus hebben we besloten dat hij twee keer heen en weer zou rijden naar het dichtstbijzijnde Metro-station om vervolgens met z'n allen een lekker treinritje te maken.

Een van de heren waarmee ik samen in de auto mocht zitten had daadwerkelijk nog nooit eerder een trein gezien, dus hij werd helemaal enthousiast toen hij de metro-trein op het station zag staan. Ik vroeg hem: 'Have you really never seen a train before?', waarop hij antwoordde met de quote van de dag: 'Yes, really! I guess that means I haven't been "trained"!'

Na een kort treinreisje kwamen we aan bij het Expo Center, met om de hoek een grote tent waar het NVIDIA evenement bezig was. We konden vrijwel direct naar binnen lopen en daar was een flink aantal computers en beeldschermen te zien met talloze nerds die bezig waren met het spelen van allerlei games.


Uiteraard wilden we niet de enige nerds zonder controller in onze handen zijn, dus zo snel als we konden sprongen we achter een systeem. De memorabele games die ik daar heb gezien zijn: Strife, Evolve, en Gauntlet. (Deze mag je zelf googlen als je hierin geïnteresseerd bent) Buiten de tent was een soort mini-skatebaan opgezet waar mensen met een apparaatje genaamd de Sphero mochten spelen. Dit was simpelweg een bol die met een normale gamecontroller bestuurd kon worden.

Superduidelijke foto...

Na een uurtje of twee hadden we alles in de NVIDIA tent wel gezien, dus toen zijn we wat meer rondom de Expo Hall gaan verkennen. Op een gegeven moment stonden we voor de grote ingang, en twee heren zagen een deur open staan waar geen bewaker bij stond, en zijn daar snel naar binnen geglipt. De rest van ons groepje stond vervolgens een tijd lang bij de ingang op ze te wachten, in de hoop dat we wat juicy informatie van ze toegestuurd kregen.


Na een paar minuten kregen we bericht dat er een strengere controle was om de daadwerkelijke conventie te bezoeken, in deze hal waren slechts een paar promotionele standjes te vinden. Geïnspireerd door hun succes zijn we met z'n allen op zoek gegaan naar een manier om de hal in te komen, en na korte tijd vonden wij een andere deur die ook niet bewaakt werd door een strenge meneer.

De bewaking om de echte conventie binnen te komen was inderdaad een stuk strikter, bij vrijwel iedere deur stond wel iemand met een walkie-talkie. Aan het verre eind van de hal was echter een grote ingangsdeur te vinden waar vrijwel niemand langsliep, en waar de bewaker te druk bezig was met zijn telefoon om op te letten wie er allemaal voorbij kwam. Een aantal van de stagiaires maakten hier snel misbruik van en wisten daadwerkelijk naar binnen te sneaken.

Ze hebben zelfs T-shirts weten te scoren.


Next up:




P.B.
Voor de mensen die geen idee hebben waar de titel van deze blog op slaat, dit is driemaal het Euler getal: e x 3, oftewel E3...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten