zaterdag 12 juli 2014

Hoofdstuk 11: 2 ∞ & >

Maandag, 16 juni 2014,

Een vriend van me genaamd Mohammad heeft een grote interesse in fotografie en sterren en hij nodigde me uit om een lezing bij te wonen van een professor die plaats zou vinden in Griffith Observatory, het grote observatorium wat zich in de heuvels van Hollywood bevindt. Een van de andere stagiaires leek het ook leuk om daarheen te gaan, samen met zijn luxe fotocamera, dus met zijn drieën klommen we in Mohammad's auto en reden naar het verre noorden.

Toen we in de buurt van het observatorium kwamen werd het ineens erg druk op de weg, blijkbaar waren er heel wat mensen die naar het observatorium wilde op die avond. De helft van de parkeerplaats was blijkbaar afgezet en mensen werden door zwaaiende mannetjes gewezen op waar ze precies moesten parkeren. Ik had mijn toegangsbewijs van tevoren al uitgeprint en meegenomen gelukkig, want zodra we daarmee begonnen te zwaaien (letterlijk, de bewaker heeft niks kunnen lezen) werden we toegelaten in het lege deel van de parkeerplaats.


Vanwege het drukke verkeer waren we iets later dan gepland en de voordracht was enkele minuten geleden al begonnen. We hadden echter geen idee waar we precies heen moesten, behalve dat er 'West Wing' op ons toegangskaartje stond. We zijn helemaal rondom het gebouw gelopen, waar talloze mensen foto's aan het maken waren van het uitzicht over LA, maar we konden geen ingang vinden. Om even een indruk te geven van waarom er zoveel mensen foto's aan het nemen waren:


Straks missen we het belangrijkste deel van de voordracht! We gaan snel op zoek naar een bewaker aan de westelijke kant van het observatorium en wapperen weer met ons toegangsbewijs. 'Oh, right down there!' en hij wijst ons naar een verborgen trap die inmiddels al afgesloten was. We lopen richting de trap waar ook een mannetje stond ter bewaking, en laten wederom ons papiertje zien. 'Hurry downstairs, to your left'. Rennend wisten we de zaal te vinden (aan de linkerkant, verbazingwekkend genoeg) en we gaan in een van de weinige beschikbare stoeltjes zitten.

We hadden nog niet al te veel van de voordracht gemist gelukkig, maar het was redelijk ingewikkeld en specifiek over verschillende methoden om telescopen te bouwen en opereren. Het meeste ben ik eerlijk gezegd alweer vergeten, maar na de lezing konden we eventjes in het museum-deel van het observatorium rondlopen en verschillende meteorieten van allerlei formaten bekijken, voordat we weer naar boven moesten omdat alles afgesloten werd.

Inmiddels was het donker geworden buiten, wat het uitzicht over LA alleen nog maar mooier maakte. Ik heb een aantal foto's genomen met mijn telefoontje, maar deze zien er allemaal maar erg matig uit. De kerel met de luxe camera heeft echter wel goede foto's in het donker weten te maken, dus zal ik deze maar laten zien.


Hij heeft heel wat foto's gemaakt op die avond, de verzameling van beste foto's is te vinden op http://drive.google.com/folderview?id=0B3FG2uPf4e9WWWRhamUwbjNQc1k

Next up:


P.B.
Is de titel alweer zo obscuur?
Daar staat gewoon: 'To infinity and beyond!', een quote van Buzz Lightyear van de Toy Story films.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten